kluski półfrancuskie beti

kluski półfrancuskie beti

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    20 dkg
  • masło

    10 dkg
  • jaja

    3 szt.
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tłuszcz utrzeć dodając po 1 jajku,posolić,wymieszać z mąką i szklanką wody. Wyrobić drewniana łyżką. Wode zagotować w dużym garnku i na gotującą wrzucać kluski formowane małą łyżką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zuzanna_z

25.04.2012 13:07
smaczne

Kryska73

04.01.2011 18:03
smaczne!

zajaczekjz

14.12.2010 16:59
super!

Łucja1

12.11.2010 17:05
bardzo dobre i szybkie danie

mamusia1

09.08.2010 09:18
bardzo smaczne i pożywne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat