Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski półfrancuskie beti

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 20 dkg
masło 10 dkg
jaja 3 szt.
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kluski półfrancuskie beti

Tłuszcz utrzeć dodając po 1 jajku,posolić,wymieszać z mąką i szklanką wody. Wyrobić drewniana łyżką. Wode zagotować w dużym garnku i na gotującą wrzucać kluski formowane małą łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.04.2012 13:07
smaczne
Kryska73 04.01.2011 18:03
smaczne!
zajaczekjz 14.12.2010 16:59
super!
Łucja1 12.11.2010 17:05
bardzo dobre i szybkie danie
mamusia1 09.08.2010 09:18
bardzo smaczne i pożywne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak