Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem

5.0
(170)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Szukasz pomysłu na szybki i smaczny obiad? Wypróbuj przepis na wątróbkę z indyka z cebulką i czosnkiem! Aromatyczne danie otrzymasz już w około 15 minut. 

Składniki:

cebula 3 sztuki
czosnek 5 ząbków
mąka pszenna 2 łyżki
masło klarowane 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
indyk 500 gramów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem

Przepis na wątróbkę z indyka z cebulką pokochają osoby, które stawiają na smaczne, bardzo proste i super szybkie do przygotowania potrawy. Wątróbka z indyka idealnie sprawdzi się jako lunch do pracy, obiad czy kolacja.

Kroki postępowania

1

Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek i opłukać, osuszyć, obsypać mąką i smażyć na rumiano na maśle. Posypać pieprzem.

Następnie wątróbkę odłożyć na talerz.

Krok 1 - Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem foto
2

Na tym tłuszczyku z patelni usmażyć cebulę pokrojoną w talarki i czosnek.

Krok 2 - Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem foto
3

Dodać wątróbkę i pod przykryciem dusić z 5 minut.

Krok 3 - Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem foto
4

Wątróbkę posolić przed jedzeniem. Smacznego!

Krok 4 - Wątróbka z indyka z cebulą i czosnkiem foto

Wątróbkę z indyka podawaj z pieczywem lub ziemniakami. Jeśli lubisz pieczarki, możesz podsmażyć kilka sztuk i dodać do dania. 

Zobacz także inne przepisy na wątróbkę dostępne w serwisie Doradca Smaku:

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 02.05.2013 06:40
Danko w moim guście - pysznie i domowo :) Jak zwykle :)
Janina 01.05.2013 23:57
Bardzo smaczna
gosia56 01.05.2013 21:34
napewno pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak