Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 sztuki
woda 1 3/4 litra
sól do smaku
ziele angielskie 3-4 ziarka
Liść laurowy suszony Prymat 2
marchew 1 duża
pietruszka 1 duża
seler 1 mały
por 1 mały
przyprawa do zup 1
sól do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek

Umyte udka dajemy do garnka z zimną wodą i gotujemy. Dodajemy sól,ziele,liścia. Chwilę gotujemy i obieramy warzywa wsypujemy do gotującego się wywaru. Pod koniec gotowania przyprawiamy solą,magii oraz jak kto woli kostką bulionową.Można go jeść z makaronem ,ryżem lub kluseczkami lanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysia12 10.09.2014 20:46
kocham rosoły
Wacław 26.04.2014 12:41
uwielbiam niedzielny rosół !
Małgorzata106 15.05.2013 21:39
super danie na niedzielę
Henryka2 02.05.2013 18:06
maggi mie magii
SmacznaPyza 02.05.2013 12:46
po co ta kostka rosołowa ?
sylwiusia055 01.05.2013 21:10
pycha uwielbiam taki
gusia1000 01.05.2013 20:03
Zawsze dobry.
Papryczka 01.05.2013 19:35
mój ulubiony
Megg 01.05.2013 18:04
pyszny rosołek :)
IwonaDD 01.05.2013 17:50
ale zapachniało :) smakowite zdjęcia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak