Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowo-czosnkowy chleb pszenno-żytni z płatkami owsianymi
Kroki postępowania
Proporcje pozwalają na upieczenie dwóch chlebków w średniej wielkości keksówce.
mąka pszenna | typ 650 2,5 szklanki |
mąka pszenna | typ 405 1 szklanka |
sól | 2 łyżeczki |
cukier | 1 łyżeczka |
drożdże świeże | 20 g |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżeczki |
Czosnek suszony Prymat | 1,5 łyżeczki |
płatki owsiane | 6 łyżeczek |
woda | 2 (ciepła) |
mąka żytnia | 1 pełnoziarnista |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: