Przepis i sposób przygotowania na: Torcik czekoladowo-śmietanowo-orzechowy
Masa: Śmietanę ubić na sztywno dodając śmietan fiks i cukier puder oraz cukier waniliowy. Składniki do ponczu wymieszać ze sobą .
Ciasto orzechowe: Białka ubić na sztywno ,dodawać porcjami cukier orzechy mąkę przesianą z proszkiem oraz miód,wylać na taką samą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia jak piekliśmy biszkopt i piec 30 minut w temp 175*
Przełożenie: Jedną część czekoladowego biszkoptu nasączyć ponczem i przełożyć jedną warstwą masy śmietanowej następnie przykrywamy ciastem orzechowym na to znów masa śmietanowa i biszkopt czekoladowy nasączamy znów ponczem ,na wierzch smarujemy ewentualnie resztą masy śmietanowej i dekorujemy polewą czekoladową . wstawiamy do lodówki w celu schłodzenia.