Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do ciasta

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 20 dkg
masło 15 dkg
cukier puder 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do ciasta

Mąkę przesiać dodać cukier wymieszać. Dodać masło można dodać olejek zapachowy zagnieść ciasto. Kruszonkę pozostawić na 1/2 godziny do schłodzenia, Kruszonkę można zetrzeć na grubych oczkach na tarce lub rozdrobnić na małe kuleczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.10.2013 12:15
w dziecinstwie wyjadalam kruszonke z kazdego ciasta mojej babci ;-)
Grazyna0211 17.12.2012 10:04
uwielbiam ciasta z kruszonką
Dorian 06.12.2012 09:36
super
IKrakowianka 09.10.2012 17:26
przydatny przepis
dorotka0000025 09.09.2012 15:59
bardzo lubie do drozdzowego
Rybciia 16.06.2012 22:29
fajna :-)
fictor123 16.06.2012 20:26
pycha
Wacław 05.06.2012 10:36
pyszniutka !
MAR3STA 23.12.2011 18:15
zawsze udana kruszonka
jeta72 24.09.2011 18:11
pycha
Dorota59 23.09.2011 18:48
ja też lubię
m1monika 14.04.2011 17:22
zawsze podjadam z ciasta kruszonkę :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak