Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 1 kg
cebula 4 szt
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
olej
mąka pszenna 1 łyżka
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z cebulką

Żeberka podzielić na paluchy, lub po 2 kostki, cebulę pokroić w piórka, lub kostkę. Dodać ok 2 łyżeczek soli peklowej, 3 szczypty ziół prowansalskich, papryki, musztardę. Zalać to wszystko olejem ok 5 łyżek, wymieszać. Trzymać w lodówce co najmniej 2h, a najlepiej przez noc. Zalać wodą zmieszaną z mąką, żeby żeberka się "utopiły". Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w ok 200 st C, potem zmniejszamy do 160 st C. Pieczemy przez 1 h. Podajemy z ziemniakami, makaronem, lub kaszą, polewając powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 21.02.2014 19:16
na pewno pychota
Margo1 27.06.2013 10:49
lubię żeberka z cebulką
IwonaDD 30.04.2013 15:34
z cebulką super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak