Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
żółty ser 100 gramów
cebula 1 szt.
masło 2 łyżki
mąka razowa 1 łyżka
przecier pomidorowy 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek 1 ząbek
papryka czerwona 1 szt.
chleb 1 pokruszony

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana po hiszpańsku

Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, rozprowadzić ją przecierem pomidorowym ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą i pieprzem, gotować, aż zgęstnieje. Fasolkę wymieszać ze startym żółtym serem, drobno posiekaną cebulą i papryką pokrojoną w kostkę, przełożyć do żaroodpornego naczynia, zalać sosem pomidorowym posypać pokruszonym chlebem i piec około 40min w 180stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 02.07.2011 00:30
niezłe
Małgorzata106 27.05.2011 21:25
pycha
mehia 24.07.2010 13:50
uwielbiam fasolkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak