Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 2 sztuki
marchew 2 sztuki
seler 1/2 główki
pietruszki 1 pietruszka
buraczki 300 ml
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ziele angielskie 5 sztuk
seler nać 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony

Kroki postępowania

1
Nastawiamy wywar: umyte mięso wkładamy do garnka, zalewamy wodą i do momentu zagotowania zbieramy szumowiny. W między czasie obieramy warzywa i trzemy na tarce z dużymi oczkami.
Krok 1 - Barszcz czerwony foto
2
Po zagotowaniu do garnka wrzucamy: starte warzywa, seler, liść laurowy oraz ziele angielskie. Gotujemy przez około 20 minut.
Krok 2 - Barszcz czerwony foto
3
Następnie do garnka przekładamy buraczki ze słoiczka i gotujemy na małym ogniu przez kolejne 20 minut. Następnie doprawiamy.
Krok 3 - Barszcz czerwony foto
4
Do tak przygotowanego barszczu czerwonego zazwyczaj podaję ziemniaki "omieszane" z boczkiem i cebulką.
Krok 4 - Barszcz czerwony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 29.04.2013 19:10
mniam, wygląda pysznie, dawno nie jadłem
Renata9 29.04.2013 18:35
lubię barszczyk czerwony z ziemniakami, ten wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak