Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z indyka w sosie grzybowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne
Bułka tarta klasyczna Prymat
czosnek
jajko
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
mąka
olej
cebula
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion drobiowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z indyka w sosie grzybowym

mięso mielimy, dodajemy do niego bułki tartej, wyciskamy 3 ząbki czosnku gałki,jajko, sól i pieprz. Formujwmy kulki, obtaczamy w mące i na rozgrzanej olejem patelni smażymy.

Do zrobionego wcześniej bulionu wrzucamy usmażone pulpety i gotujemy w rondlu. Dodajemy namoczonych wcześniej grzybów leśnych. Na patelni podsmażamy cebulę i także dodajemy do naszych pulpetów. Wrzucamy listki laurowe i ziele angielskie i dusimy. Doprawiamy sos solą i pieprzem, jeśli jest za rzadki dodajemy odrobinę mąki. SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

galo90 28.11.2013 22:40
super przepis!
Bernadeta1 18.06.2013 11:32
smaczny obiadek
jozefinach 21.05.2013 15:03
Zjadłabym z wielką ochotą takie kotleciki w sosie grzybowym.
Kulinarna Ja 04.05.2013 20:00
jak pysznie wyglądają!
owca441 29.04.2013 20:33
dietetyczne
Marta11 29.04.2013 13:22
lubie takie cos
miki47 29.04.2013 13:09
smakowicie, mniam
Pyszota 29.04.2013 13:02
super pulpeciki
edzik 29.04.2013 12:43
pyszny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak