Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki z cukinią i szafranem Giancarlo Russo

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron rigatoni
cukinia 2 szt
cebula 1/2 szt
Szafran nitki Prymat 1 g
woda 1/2 szklanki
natka pietruszki
oliwa 4 łyżki
parmezan starty 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z cukinią i szafranem Giancarlo Russo

Giancarlo Russo poleca:
Na patelnię wlewamy oliwę i szklimy pokrojoną w kostkę cebulę. Cukinie kroimy na długie, cienkie plastry, odrzucając pozostałą skórę, a następnie w cienkie słupki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię z zeszkloną cebulą. Jeśli temperatura oliwy okaże się za wysoka, wlewamy odrobinę ciepłej wody, aby nie przypalić cukinii. Całość dusimy przez 7-8 minut, a następnie dodajemy rozpuszczony w ciepłej wodzie szafran. Makaron gotujemy al dente i po odcedzeniu dodajemy do sosu. Mieszamy delikatnie z tartym parmezanem. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

arbuzowo 01.05.2013 21:03
bardzo fajny przepis
marta1221 30.04.2013 14:33
rewelacyjny przepis :)
Gary Michy 29.04.2013 21:16
Bardzo elegancki, mniam! :)
Bogusiaz 29.04.2013 13:42
wygląda rewelacyjnie
Marta11 29.04.2013 13:23
pyszny makaron
miki47 29.04.2013 13:09
smakowicie, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak