Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka owsiane z dużą porcją bakalii

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 125 gram
cukier brązowy 50 gram
otręby owsiane 50 gram
mąka pełnoziarnista 110 gram
mąka pszenna 1 czubata łyżka
rodzynki 2-3 łyżki
płatki owsiane 100 gram
miód 3 łyżki
mieszanka orzechów pokrojonych 2-3 łyżki
szczypta soli
skórka z pomarańczy 2 łyżki
sezam 2 łyżki
żurawina
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka owsiane z dużą porcją bakalii

Masło wraz z miodem, cukrem gotujemy aż do rozpuszczenia.Odstawiamy. Do misy wsypujemy, mąki i dodajemy wszystkie bakalie, przyprawy i mieszamy. Następnie mieszamy suche składniki z mokrymi na "jednolitą" masę. Piekarnik rozgrzewamy do 180*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia,i formujemy okrągłe płaskie ciasteczka o grubości ok.1cm.
Pieczemy ok.10-15 minut (początkowo ciastka wydają się miękkie, ale już po kilku minutach zaczynają się robić chrupiące). Z podanej porcji wyszła mi cała duża blacha-taka od piekarnika, ciasteczek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jula 30.10.2013 07:28
Takie ciastka to ja lubie ;)
jozefinach 05.05.2013 11:06
Uwielbiam takie ciacha.
eMMe 28.04.2013 17:18
Muszą być pyyszne:)
Konczi 28.04.2013 16:44
fajnie się prezentują
kamyk 28.04.2013 16:37
bardzo lubię takie ciastka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak