Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uda w jogurtowej marynacie z grila

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

uda z kurczaka 1 kg
jogurt naturalny 250 gram
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Uda w jogurtowej marynacie z grila

Uda umyć i osuszyć a następnie delikatnie posolić i włożyć do miski. Jogurt wymieszać z musztardą. Powstałą masą zalać uda i wymieszać - odstawić do lodówki na godzinę. Uda wykładać na grilla wraz z marynatą, grillować z każdej strony po około 10- 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 09.06.2013 20:52
często robię jogurtową marynatę do mięsa, smaczne
IwonaDD 28.04.2013 09:21
pyszne udka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak