Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
woda 1/3 szkl
cukier 1 1/3 szkl
mleko w proszku 250 g
kakao 2 łyż
herbatniki 3 - 4 paczki
bakalie
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
Margarynę, wodę i cukier rozpuszczamy i zagotowujemy.
Krok 1 - Blok czekoladowy foto
2
Dodajemy mleko i kakao. Mieszamy. Następnie wsypujemy pokruszone ciastka i bakalie.
Krok 2 - Blok czekoladowy foto
3
Dokładnie mieszamy. Masa musi być bardzo gęsta. Przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia (na dnie możemy ułożyć biszkopty) i dokładnie ugniatamy. Wierzch możemy posypać wiórkami kokosowymi.
Krok 3 - Blok czekoladowy foto
4
Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę.
Smacznego!
Krok 4 - Blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.02.2014 14:52
Jaki pyszny
ppaulina 04.01.2014 18:30
pycha )))))
ONY_za_kare 28.10.2013 17:06
pyszny na deser :)
Kuchareczka2 17.08.2013 15:06
poproszę kawałeczek
JOANNA16 07.06.2013 08:09
pycha)))))
Halina14 11.05.2013 08:15
zjadło by się ,smaczne
adelajda 01.05.2013 14:18
moja mama nam taki robiła
IwonaDD 28.04.2013 09:23
przypomina mi czasy dzieciństwa, pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak