Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
seler natka 1 łyżka
boczek 20 gram
cebula 1 sztuka
ziemniaki 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka

1. Mięso myjemy i nastawiamy wywar.
2. Do momentu zagotowania zbieramy szumowiny.
3. W między czasie kroimy marchew w połówki i obieramy i kroimy ziemniaki w drobną kostkę.
4. Po zagotowaniu solimy wodę. Dodajemy posiekaną marchew i natkę selera.
5. Po około 30 minutach dotowania dodajemy pokrojone ziemniaki.
6. W tym czasie kroimy boczek i podsmażamy go na patelni z cebulką i dodajemy go garnka.
7. Gdy ziemniaki będą już miękkie, można się zajadać :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jakub7 28.04.2013 00:27
Nigdy wcześniej nie jadłem, będę musiał spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak