Sposób przygotowania

Krok 1 / 3

Przygotować wszystkie składniki na sernik, blachę do ciast o wymiarach 23 x 33 cm, oraz niezbędne naczynia. Białka oddzielić od żółtek i umieścić osobno w miskach. Do żółtek wsypać oba cukry i cukier waniliowy, dodać masło o pokojowej temperaturze i dobrze utrzeć. Następnie dodawać porcjami twaróg i dokładnie utrzeć masę serową. Białka dokładnie ubić z solą na sztywną pianę po czym dodać ją do masy jajecznej i delikatnie wymieszać. Masę serową przełożyć do garnka, włączyć ogień i zagotować od czasu do czasu mieszając aby się nie przypaliło. W mleku wymieszać budyń i wlać do gotującej się masy serowej, energicznie mieszać i zagotować.


Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Janina

    Bardzo smaczne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata9

    pyszne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    smakowite mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    babajaga1969

    apetyczne sernik
  • 1
    foodporn-najpopularniejsze-zdjecia-jedzenia-fot-instagram-com-localheroes
    Opublikowano

    kokoszka

    pycha ciasto na weekend :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    same pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    msmors

    pyszny sernik
  • 0
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    gotowanego jeszcze nie robiłam ale ten kusi wyjątkowo :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ten sernik jest bardzo smaczny, więc szczerze polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !