Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cygański

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt.
ogórek konserwowy 2 szt.
filet śledziowy 1 szt.
ostry keczup 5 łyżek
oliwa 1 łyzka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyzka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos cygański

Cebule obrać i drobno posiekać razem z ogórkami i filetem śledziowym. Wymieszać z keczupem, oliwą i musztardą, doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać do ciemnego pieczywa i gotowanych warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 11.01.2012 13:48
ciekawe
mamusia1 09.10.2011 16:21
ma ciekawy i ostry smak
mamusia1 09.10.2011 16:20
ma ciekawy i ostry smak
owca441 22.06.2011 19:44
sosik niczego sobie
owca441 22.06.2011 19:44
sosik niczego sobie
teresa18 15.04.2011 20:20
ciekawy
Kryska73 15.12.2010 20:24
ciekawy
Monika192 02.12.2010 12:54
muszę wypróbować
zajaczekjz 11.11.2010 16:47
ciekawy smak!
Łucja1 15.10.2010 14:42
bardzo interesujący przepis!
mamusia1 01.08.2010 09:04
warto go spróbować!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak