sos szczypiorkowy

sos szczypiorkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • beszamel

    1/2 litra
  • śmietana 18 proc

    1/2 szkl.
  • szczypiorek posiekany

    1/2 szkl.
  • sok z cytryny

    100 ml.
  • cukier drobny

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekany szczypiorek wsypać do gorącego sosu i ciągle mieszając zagotować. Zdjąć z ognia,zaprawic śmietaną,dodać do smaku sok z cytryny oraz cukier i sól. Podawać do mięsa i potraw z warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mamusia1

26.07.2011 20:23
ciekawy!

mamusia1

26.07.2011 20:23
ciekawy!

mamusia1

26.07.2011 20:23
ciekawy!

Kryska73

11.12.2010 16:05
smaczny!

kuklik

22.11.2010 16:00
wspaniały

zajaczekjz

09.11.2010 16:59
wspaniały!

Monika192

07.11.2010 11:07
pyszny ten sosik

Łucja1

15.10.2010 14:34
pyszny do jajek

mamusia1

31.07.2010 11:37
smaczne!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat