Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos migdałowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 1 szkl.
migdały mielone 10 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
mleko 3 łyzki
żółtko jajek 2 szt.
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sos migdałowy

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i migdałami.Śmietankę wlać do rondelka i zagotować. Mąkę rozprowadzić zimnym mlekiem i dokładnie wymieszać z gorącą śmietanką. Ponownie ja zagotować i gorącą wlać do utartych żółtek. Zmiksować. Sos podawać do deserów z jabłek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 10.08.2012 23:45
smakowity ten mus
mamusia1 26.07.2011 20:23
smaczny
mamusia1 26.07.2011 20:23
smaczny
Kryska73 11.12.2010 16:04
super
zajaczekjz 09.11.2010 16:58
musi być dobry!
Łucja1 04.10.2010 15:43
bardzo ciekawy smak!
Margo1 24.09.2010 17:53
smaczny
babeczka007 02.09.2010 15:14
fajny :)
mamusia1 30.07.2010 10:26
dobry!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak