Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRUSZKI WANILIOWE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 5 szt.
mleko 1 szklanka
cukier 4 dag
cukier wanilinowy 1 szt.
serek waniliowy 1 szt
posypka owocowa do ozdoby
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: GRUSZKI WANILIOWE

Wykonanie:
Gruszki umyć, pokroić na połówki i usunąć gniazdka nasienne. Zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru i wanilią i włożyć gruszki do syropu-podgotować. Gruszki wyłożyć na talerze a syrop ponownie zagotować i wlać budyń rozrobiony w jednej szklance zimnego mleka-chwilę zagotować. Polać gruszki sosem waniliowym, napełnić serkiem, ozdobić posypką i płatkami migdałowymi. Podać na zimno lub ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 25.04.2013 22:18
fajne danie
babajaga1969 25.04.2013 21:32
zdrowy i pyszny deserek
babi17 25.04.2013 20:10
smaczniutko
Sylwia26 25.04.2013 20:02
ale pyszności
SmacznaPyza 25.04.2013 18:59
nie obierasz gruszek ze skórki ?
iwi 25.04.2013 18:27
Bardzo pyszny deser
ewka1978 25.04.2013 18:20
na pewno mają boski smak
IwonaDD 25.04.2013 18:12
bardzo lubię specjały z gruszek
eMMe 25.04.2013 17:41
Na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak