Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaczki z mortadelą oraz ogórkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 3 sztuki
mortadela 1 plaster
ogórki konserwowe 4-5 sztuk
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaczki z mortadelą oraz ogórkami

Ziemniaczki obrałam, opłukałam i wrzuciłam do garnka. Zalałam wodą i postawiłam na ogień. Posoliłam. Ugotowałam i odcedziłam z wody, utłukłam. Przełożyłam na talerz.
Na patelnię z rozgrzanym olejem włożyłam plaster mortadeli , zrumieniłam z obu stron. Dodałam do ziemniaczków.
Jako dodatek użyłam ogórków kupionych w sklepie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 01.07.2013 08:36
na szybko obiadzik:-)
Megg 28.04.2013 11:51
super pyszny obiadzik!!!!
Henryka2 26.04.2013 20:50
A ziemniaczki padły przed mortadelą palckiem. Bardzo nieestetycznie podane.
SmacznaPyza 25.04.2013 19:03
powalające jak zwykle.... mortadela aż pękła z wrażenia...
kamyk 25.04.2013 15:02
super obiad
Paolcia 25.04.2013 14:55
smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak