Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z papryki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6-8 szt.
wędzony boczek 150 gramów
cebula 1 szt.
jabłka 2 szt.
pomidory 4 szt.
kiełbasa 150 gramów
sól do smaku
pieprz do smaku
chili do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z papryki

Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać posiekaną cebulę i pokrojoną na paseczki paprykę, dusić na małym ogniu pod przykryciem około 10min. Dodać starte na grubej tarce jabłka, drobno pokrojone pomidory i plasterki kiełbasy. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, chili i słodką papryką. Dusić jeszcze przez 15-20min. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak