Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grill: Antrykot ziołowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kawałki antrykotu 2x25 dag
sadła lub słoniny 30 dag
drobno pokrojonej cebuli cukro 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat
Musztarda grillowa Prymat
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
olej 3 łyżki
sól
wino wytrawne 4 łyżki
chleb 20 dag
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grill: Antrykot ziołowy

Sadło pokroić w kostkę. Wymieszać w garnku sadło, cebulę, zioła oraz rozdrobniony chleb. Przyprawić solą i dużą ilością pieprzu. Do masy wlać wino, wymieszać i odstawić na 1 godz. Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie obsmażyć na bardzo gorącym ruszcie po 10-12 min z każdej strony. Antrykoty posmarować cienko musztardą i nałożyć na nie warstwę masy ziołowej o grubości co najmniej 1 cm. Tak przygotowane steki podgrzać na grillu przez kilka minut. Podawać z pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 25.01.2016 17:22
antrykot fajnie sie prezentuje
marcia7 23.05.2015 11:55
to są własnie moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak