Sposób przygotowania

Filety z łososia norweskiego oczyścić, umyć, starannie osuszyć, a następnie pokroić w długie słupki o szerokości 2 cm. Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Tak przygotowaną marynatą natrzeć rybę i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę (im dłuższy czas marynowania, tym głębszy efekt smakowy grillowanej ryby). Zamarynowane fileciki z łososia nabić delikatnie na namoczone w wodzie drewniane szpadki, a następnie grillować około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą lub olejem. Szaszłyki yakitori z łososia podawać z sałatką z tartej białej rzepy ze świeżymi kiełkami, prażonymi ziarnami sezamu, plastrami marynowanego imbiru oraz sosem z wasabi przygotowanym poprzez zmieszanie wszystkich jego składników. Przed podaniem udekorować szczypiorkiem i cząstkami limonki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    muszę wypróbować!
  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    katoda

    Rewelacyjnie wyglądają, od razu nabrałam ochoty na coś takiego rybnego.
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    szaszłyki z takimi dodatkami muszą być pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marcia7

    pięknie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    pięknie podane
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    wygląda rewelacyjnie
  • 0
    10577136_10152516425845600_7674907199354075130_n
    Opublikowano

    cookingangelika

    świetne danie, uwielbiam ryby

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !