Sposób przygotowania

Czosnek przekroić wzdłuż na pół, każdy kawałek owinąć folią aluminiową i piec w temperaturze 175°C przez ok. 45 minut Po upieczeniu czosnek wycisnąć z łupinek i zmiksować z umytymi liśćmi bazylii, oliwą z oliwek oraz sokiem z cytryny. Marynatę nałożyć na łososia, włożyć rybę do torebki foliowej i wstawić do lodówki na ok. 6 godzin. W czasie marynowania należy przekręcać torebkę, aby marynata równomiernie obtaczała łososia. Przed rozpoczęciem grillowania zebrać z ryby nadmiar marynaty, a następnie doprawić ją do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Bazyliowo-czosnkowego łososia ułożyć na tacce aluminiowej, podczas grillowania podlewać marynatą.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    musi być pyszny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna34

    chętnie bym spróbowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    CIEKAWY PRZEPIS ALE NA PEWNO SMACZNY JEST
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ładnie wygląda
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    oskar

    ciekawy wygląd
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    wyglada naprawde super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    coś wspaniałego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    doskonała ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !