Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany camembert z orzechami pecan i migdałami

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 4 każdy po 125 g
olej rzepakowy 1 łyżka
orzechy pekan 4 łyżki
migdały łuskane 4 łyżki
miód pszczeli 2 łyżki
biały krem balsamiczny 2 łyżki
sok z cytryny 1 szt
rodzynki 2 łyżki
białe wino 1/3 szklanki
kandyzowana skórka z cytryny 1 łyżka
rukola 1 pęczek
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany camembert z orzechami pecan i migdałami

Na rozgrzanej patelni uprażyć orzechy i migdały, a następnie dodać miód, krem balsamiczny, sok z cytryny, rodzynki namoczone w białym winie i skórkę cytrynową lub pomarańczową - odrobinę doprawić. Całość poddusić przez chwilę, delikatnie doprawić, a następnie zdjąć z ognia i odstawić w ciepłe miejsce. Patelnię ryflowaną delikatnie posmarować olejem, rozgrzać i usmażyć camembert z obu stron. Grillowany ser podawać bezpośrednio po usmażeniu z ciepłymi bakaliami, sosem powstałym podczas ich przygotowywania i rukolą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Hania_1 17.11.2013 22:44
Wspaniałe danie. Co prawda grilowałam w piekarniku, ale moim zdaniem wyszło ok. Na pewno zabrakło dymku z grilla, to trzeba przyznać, mimo wszystko zajadaliśmy się bez opamiętania. Dziękuję za dobry przepis.
ssylwiaa 14.07.2013 14:38
sera camembert jeszcze nie jadłam w wersji grillowanej ;)
Monika-twin 25.04.2013 11:31
wygląda pięknie
Janina 25.04.2013 10:38
Bardzo smaczne - wspaniałe jedzonko
msmors 25.04.2013 10:37
ciekawy przepis
kasiaw 25.04.2013 10:31
bardzo ładnie wygląda trzeba spróbować
iwi 25.04.2013 10:18
Rewelacyjna przystawka.
Olga_SK 25.04.2013 10:15
pięknie się prezentuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak