Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Od skrzydełek odciąć lotki(można wykorzystać je później do przygotowania rosołu). Tak przygotowane skrzydełka podzielić jeszcze na pół (przekroić je w stawie) i zamarynować we wszystkich połączonych i doprawionych do smaku składnikach marynaty. Mięso odłożyć do lodówki przynajmniej na 3 godziny.
Tak przygotowane skrzydełka ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160ºC.
Upieczone i aromatyczne skrzydełka z kurczaka zagrodowego podawać od razu, najlepiej z pieczonymi ziemniakami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    je się go wprost oczami :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Megg

    poprostu rewelacyjne!!!
  • 1
    20150824_185523
    Opublikowano

    idealme

    aż zrobiłam się głodna :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta11

    uwielbiam takie
  • 0
    010
    Opublikowano

    2milutka

    pysznosci!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    arbuzowo

    Uwielbiam skrzydełka w sosie BBQ
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    też robię z tym sosem :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    carmen

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawe połączenie smaków.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ppaulina

    ale mi ochoty narobiłaś :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    mniam mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka-87-25

    takie chrupiące skrzydełka to pyszność do jedzenia

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !