Grill: Chrupiące skrzydełka w sosie BBQ z miodem i chili Konrada Birka

Grill: Chrupiące skrzydełka w sosie BBQ z miodem i chili Konrada Birka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    4 szt
  • marynata

  • ketchup

    1/2 szklanki
  • miód pszczeli

    2 łyżki
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • musztarda sarepska

    1 łyżeczka
  • sosu Worcestershire

  • sól

  • chili pieprz cayenne

  • papryka słodka mielona

    (wędzona)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Konrad Birek poleca:
Od skrzydełek odciąć lotki(można wykorzystać je później do przygotowania rosołu). Tak przygotowane skrzydełka podzielić jeszcze na pół (przekroić je w stawie) i zamarynować we wszystkich połączonych i doprawionych do smaku składnikach marynaty. Mięso odłożyć do lodówki przynajmniej na 3 godziny.
Tak przygotowane skrzydełka ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 160ºC.
Upieczone i aromatyczne skrzydełka z kurczaka zagrodowego podawać od razu, najlepiej z pieczonymi ziemniakami.

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

06.05.2017 17:55
takie chrupiące skrzydełka to pyszność do jedzenia

as28

01.04.2014 16:22
mniam mniam

ppaulina

05.03.2014 10:27
ale mi ochoty narobiłaś :)

Rycerz

05.01.2014 12:37
Ciekawe połączenie smaków.

carmen

24.04.2013 19:24
ciekawy przepis

Anna133

24.04.2013 19:00
też robię z tym sosem :)

arbuzowo

24.04.2013 18:43
Uwielbiam skrzydełka w sosie BBQ

2milutka

24.04.2013 18:20
pysznosci!!!

Marta11

24.04.2013 17:28
uwielbiam takie

idealme

24.04.2013 17:15
aż zrobiłam się głodna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat