Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z lanym ciastem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
natka pietruszki 1/2 pęczek
Lane ciasto:
jaja 2 sztuki
mąka 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z lanym ciastem

Mięso dokładnie oczyszczamy. Płuczemy. Dodajemy wraz z oczyszczoną włoszczyzną i przyprawami do garnka. Całość zalewamy wodą i gotujemy na niewielkim ogniu. Po chwili sitkiem zbieramy "szumy". Solimy. Gotujemy rosół na bardzo wolnym ogniu. Międzyczasie dodajemy przypieczoną na ogniu cebulę. Rosół powinien gotować się około 2 godziny. Przygotowujemy lane ciasto: jajka dokładnie mieszamy (ucieramy) z mąką oraz kucharkiem. Ciasto wlewamy na gotujący się rosół - mieszamy. Rosół podajemy z posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 24.04.2013 20:33
smaczny i lekkostrawny dla mnie
Katarzyna/kate1980 24.04.2013 19:35
fajny i pomysłowy
Aannkaa82 24.04.2013 15:52
Smak mojego dzieciństwa.
Botwinka 24.04.2013 15:23
moja córcia lubi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak