Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka na ostro

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 i 1.2 kg
sól cebulowa 2 łyżki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 łyzka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka
Czosnek suszony Prymat 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyzki
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyzka
tymianek 1 łyzka
oregano 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka na ostro

Umyte żeberka podzielić na porcje. Zmieszać wszystkie przyprawy, natrzeć nimi dokładnie żeberka i odstawić na godzinę.Piec na ruszcie, przewracając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 12.07.2013 12:48
do wódeczki idealne!!
Beata73 06.03.2013 15:34
niebo w gębie!!
mamusia1 12.06.2011 15:12
super
mamusia1 12.06.2011 15:12
super
Aneta41 08.03.2011 13:30
Wyglądają ogniście
Ania67 06.02.2011 17:53
Wow:)
Kryska73 10.12.2010 21:27
super!
Monika192 06.11.2010 17:01
mniam uwielbiam żeberka
zajaczekjz 06.11.2010 15:27
lubię takie
Łucja1 17.09.2010 14:40
ciekawy smak dają te przyprawy!
Anna189 28.08.2010 19:52
bardzo dobre żeberka
mamusia1 29.07.2010 16:12
pyszne!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak