Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z mandarynkowym pazurem
1 garść mieszanki sałat
kilka liści świeżego szpinaku
4 plastry wędzonej polędwicy
5 cząstki mandarynki
kilka czerwonych fasolek z puszki
2/3 łyżki startego żółtego sera
1 szczypta czarnuszki
Sos :
1 łyżeczka musztardy lipowej
1 łyżeczka przegotowanej zimnej wody
1 łyżeczka oleju ryżowego
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
kilka kropel octu ryżowego
W szklance rozmieszać składniki na sos i odstawić na chwilę. Na talerzu ułożyć czyste liście mieszanki sałat i porwane na kawałki liście szpinaku. Następnie plastry polędwicy zwinąć w stożki i ułożyć je w sałacie a w środek polędwicy powkładać cząstki mandarynki. Następnie posypać fasolą i serem oraz czarnuszką. Na koniec sałatkę polać przygotowanym sosem. Sałatkę można podawać po krótkiej chwili jak sos się przegryzie ze składnikami sałatki.