Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos brzoskwiniowy do grillowanych mięs

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwiń z zalewy cukrowej 6 połówek
miodu 1 łyżka
soku z cytryny 2 łyżxki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
majonezu 2 łyżki
imbir 1/2 łyżeczki
sos chili z cytryną 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos brzoskwiniowy do grillowanych mięs

Połówki brzoskwiń rozdrobnić blenderem. Do brzoskwiń dodać miód, imbir, sok z cytryny, biały pieprz, majonez oraz sos chili z cytryną. składniki wymieszać, przelać do sosjerki i wstawić na dwie godziny do lodówki, aby składniki się połączyły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 21.03.2012 07:15
ciekawe
madi356 28.12.2010 16:11
idealnie pasuje taki sos do mięs z grilla
Emilia22 24.09.2010 07:35
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak