Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki wielkanocne z kakao

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
jajko 4 sztuki
margaryna 20 dag
cukier 20 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki wielkanocne z kakao

Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową! Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę. Dodawać na zmianę jajka i mąkę wymieszaną i przesianą z proszkiem do pieczenia oraz solą. Tak przygotowane ciasto wlewać do natłuszczonych foremek na babki. Zostawić trochę ciasta i zabarwić go kakao na brązowo. Następnie nałożyć do foremek na bok foremki (tak jak na zdjęciu). Piec ok. 40 minut w 180 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 24.04.2013 13:59
zgrabnie wyszły
Janina 23.04.2013 11:41
Bardzo smaczne babeczki jak zawsze
msmors 23.04.2013 11:06
BARDZO SMACZNE

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak