Maślaki duszone w śmietanie

Maślaki duszone w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maślaki

    1/2 kg
  • masło

    50 gramów
  • cebula

    0,5-1 szt.
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koperek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapelusze maślaków obrać ze skórki. Na maśle zeszklić cebulę, wrzucić niepokrojone kapelusze grzybów, posolić do smaku i dusić około 20min na małym ogniu pod przykryciem. Gdy sok, który puściły grzyby całkiem odparuje wlać śmietanę, podgrzać nie doprowadzając do wrzenia. Doprawić do smaku pieprzem i koperkiem. Podawać z tłuczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

16.01.2012 17:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat