Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone banany

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 łyżki
masło 1 łyżka
rum 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone banany

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Banany przeciąć na pół (jeśli mamy małe naczynie to na cztery- jak w moim wypadku), skrapiamy sokiem z cytryny i obtaczamy w cukrze pudrze, przekładamy do naczynia i za pomocą obieraczki przygotowujemy wiórki z masła, które kładziemy na bananach, posypujemy wiórkami kokosowymi i podlewamy rumem (w wersji dla dzieci pomijamy rum).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 15 minut (aż wiórki się zarumienią).
Podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 23.04.2013 09:59
Ogólnie uwielbiam banany,zwłaszcza te porządnie dojrzałe i taki deser to coś dla mnie.
dwa pokoje z kuchnią 23.04.2013 09:26
banany na ciepło są pyszne
Anna169Hosz 23.04.2013 08:14
Wygląda bardzo apetycznie, muszę wypróbować twój przepis.
iwi 23.04.2013 07:44
Musi smakować wyborniew.
beniaminek 22.04.2013 22:58
fajne danie
babajaga1969 22.04.2013 22:27
bardzo pyszny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak