Pieczone banany

Pieczone banany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    2 łyżki
  • wiórki kokosowe

    2 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • rum

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • banan

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem.
Banany przeciąć na pół (jeśli mamy małe naczynie to na cztery- jak w moim wypadku), skrapiamy sokiem z cytryny i obtaczamy w cukrze pudrze, przekładamy do naczynia i za pomocą obieraczki przygotowujemy wiórki z masła, które kładziemy na bananach, posypujemy wiórkami kokosowymi i podlewamy rumem (w wersji dla dzieci pomijamy rum).
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni na ok 15 minut (aż wiórki się zarumienią).
Podajemy na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

23.04.2013 09:59
Ogólnie uwielbiam banany,zwłaszcza te porządnie dojrzałe i taki deser to coś dla mnie.

dwa pokoje z kuchnią

23.04.2013 09:26
banany na ciepło są pyszne

Anna169Hosz

23.04.2013 08:14
Wygląda bardzo apetycznie, muszę wypróbować twój przepis.

iwi

23.04.2013 07:44
Musi smakować wyborniew.

beniaminek

22.04.2013 22:58
fajne danie

babajaga1969

22.04.2013 22:27
bardzo pyszny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat