Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 szt
kuskus 1 szklanka
awokado 2 szt
czosnek 2 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
suszone pomidory z czosnkiem
Szczypiorek cienki
cytryna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z kluseczkami z kuskusa i awokado

Pstrąga myjemy skrobiemy usuwamy wnętrzności i solimy z każdej strony wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 20 min. Kaszę kuskus mieszamy z przyprawa uniwersalną i zalewamy wrzątkiem 1 cm nad poziom kaszy , odstawiamy. Po ok 10 min , kasze dobrze mieszamy i studzimy. awokado obieramy usuwamy pestkę i dusimy widelcem.Poduszone awokado dodajemy do kaszy mieszamy - doprawiamy solą ,pieprzem i sokiem z cytryny. Upieczonego pstrąga posypujemy suszonymi pomidorami z bazylią i czosnkiem. Z kaszy robimy za pomocą 2 łyżeczek kluseczki i układamy do okoła pstrąga. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

idealme 22.04.2013 13:17
świetne danie!
iwa643 22.04.2013 10:46
Wiosenny obiad polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak