Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczniak w jajku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

boczniak 2 kapelusze
jaja 2 szt.
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Boczniak w jajku

Kroki postępowania

1
Boczniaki płuczemy i osuszamy. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Jaja roztrzepujemy. Boczniaki namaczamy w jajku z dwóch stron i układamy na patelni na rozgrzany olej.
Krok 1 - Boczniak w jajku foto
2
Boczniaki smażymy z obu stron na złoty kolor.
Krok 2 - Boczniak w jajku foto
3
Gotowe boczniaki podajemy same lub z dowolną sałatką.
Smacznego!
Krok 3 - Boczniak w jajku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.02.2014 10:26
nie jadłem boczniaka,na pewno smaczne danie
Andysz 04.09.2013 12:23
mmm rewelacja!
wlicka 04.09.2013 12:21
smaczne!!;)
cooleczka 18.07.2013 14:54
muszę przyznac, że nigdy nie jadłam boczniaków i ciekawi mnie, jak smakują
Róża1 15.07.2013 14:21
lubię takie kotleciki:-)
Betka 28.06.2013 11:26
mniam pyyycha!!!
Halina14 22.04.2013 21:08
nigdy nie jadłam ,muszę posmakowac
IwonaDD 22.04.2013 10:35
super smak !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak