Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik makowy

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 30 dag
cukier 20 dag
jaja 2 szt
sok z cytryny 1 szt
miód płynny 3 łyżki
ser
ser biały 1 kg
cukier puder 30 dag
margaryna 18 dag
jaja 6 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1-2 łyżeczki
rodzynki 9 dag
olejek pomarańczowy do smaku
DODATKOWO:
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik makowy

Mak:
Jajka ucieramy z cukrem i miodem dodajemy pozostałe składniki.
Ser:
Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami dodajemy zmielony ser, ucieramy dalej, następnie dodajemy resztę składników i ubitą pianę z białek.
Mak układamy nierówno na blachę 25/36 wyścieloną papierem i zalewamy serem. Pieczemy około 60 minut. Chłodny polewamy polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 05.06.2014 12:46
wyśmienity wypiek
norweska20 30.01.2014 00:18
bardzo lubię
caralajna 23.04.2013 07:42
pyszny sernik
Pyszota 22.04.2013 09:16
fajnie wygląda sernik
wiola333 22.04.2013 08:46
znakomity przepis
Rafał3 22.04.2013 08:39
mniam mniam rewelacja
Boska_Agatka 22.04.2013 08:37
bardzo smaczne mniam
Paolcia 22.04.2013 08:32
bardzo smakowicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak