Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa z nutką fasoli

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wędzone kości karkowe 2
wody 3 l
białej fasoli 1 puszka
ząbki czosnku 4
ziemniaków 500 g
marchewki 3
pietruszka korzeń 1
majeranku 2 łyżki
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziela angielskiego 2 ziarna
kucharek w płynie do smaku
groch 500 łuskany
Pieprz czarny mielony Prymat
seler 1 mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa z nutką fasoli

Wodę wlać do garnka i zagotować. Wsypać groch, dodać ziele i liść i gotować prawie do miękkości. Po około 30 minutach włożyć do gotującego się grochu wędzone kości. Wszystkie warzywa obrać i umyć. Pietruszkę i seler zetrzeć na tarce a marchew i ziemniaki pokroić w kostkę. Gdy kości są miękkie, wyjąć je i po przestudzeniu obrać i mięsko z kości wrzucić z powrotem do garnka. Następnie dodać warzywa, czosnek przecisnąć przez praskę i chwilę gotować. Dodać roztarty w dłoniach majeranek i wszystkie przyprawy i gotować zupę do miękkości warzyw. Fasolę przełożyć razem z zalewą do wysokiego naczynia i za pomocą blendera zmiksować po czym dodać do zupy. Ewentualnie zupę jeszcze doprawić i zagotować po dodaniu fasoli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 03.07.2016 18:07
pożywna zupka
muffina 21.04.2013 17:08
super są takie zupy, w których widać warzywa a nie tylko woda i śmietana.
gosia561 21.04.2013 13:02
pożywana taka zupa
Konczi 21.04.2013 12:43
fajna grochowo fasolowa zupcia :)
w mojej kuchni 21.04.2013 12:15
smaczne połączenie smakowe
idealme 21.04.2013 11:31
bardzo ciekawy przepis :)
Lampencjo 21.04.2013 11:07
super zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak