Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łopatka szpikowana gożdzikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
olej 3 łyżki
miód 2 łyżki
cukier 1 łyżka
ananas 8 plastrów
sól do smaku
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- 1 łyżka
Goździki całe Prymat 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka szpikowana gożdzikami

Łopatkę natrzeć solą,naszpikować gożdzikami i posmarować olejem.Piec w piekarniku nagrzanym na 200 st około 1 h.Miód połączyć z cukrem i przyprawą maggi posmarować pieczeń,obłożyć ananasami i piec jeszcze kolejne 10-15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 15.02.2013 15:00
lubię takie mięsa :)
Betka 03.12.2012 16:12
mmm smaczna;)
Krystyna32 12.02.2012 09:41
super
SyMiki 16.09.2011 23:00
muszę spróbować
Grażyna13 26.07.2011 13:27
Pycha,uwielbiamtakie smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak