Łopatka szpikowana gożdzikami

Łopatka szpikowana gożdzikami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka wieprzowa

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • ananas

    8 plastrów
  • sól

    do smaku
  • przyprawa Przyprawa do zup Kucharek-

    1 łyżka
  • goździki całe

    20 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łopatkę natrzeć solą,naszpikować gożdzikami i posmarować olejem.Piec w piekarniku nagrzanym na 200 st około 1 h.Miód połączyć z cukrem i przyprawą maggi posmarować pieczeń,obłożyć ananasami i piec jeszcze kolejne 10-15 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Cukiereczek13

15.02.2013 15:00
lubię takie mięsa :)

Betka

03.12.2012 16:12
mmm smaczna;)

Krystyna32

12.02.2012 09:41
super

SyMiki

16.09.2011 23:00
muszę spróbować

Grażyna13

26.07.2011 13:27
Pycha,uwielbiamtakie smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat