Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip paprykowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula biała 1 szt duża
pietruszka 0,5 pęczka
czosnek 1 ząbek
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dip paprykowy

Kroki postępowania

1
Paprykę (może być także mrożona) i cebulę kroimy na kawałki.Kawałki mogą być duże bo i tak wszystko będzie na koniec zmiksowane. Pietruszkę i czosnek siekamy, również nie musi być drobno.
Krok 1 - Dip paprykowy foto
2
Na oleju podsmażamy paprykę, w połowie smażenia dodajemy cebulę i smażymy aż warzywa zmiękną. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany czosnek.
Krok 2 - Dip paprykowy foto
3
Podsmażone warzywa przekładamy do miksera i miksujemy na jednolitą masę.
Krok 3 - Dip paprykowy foto
4
Następnie dodajemy pietruszkę, ostrą paprykę, sól i pieprz do smaku i miksujemy aż pietruszka się rozdrobni.
Krok 4 - Dip paprykowy foto
5
Tak przygotowany dip świetnie nadaje się do podsmażanych ziemniaczków, na które przepis można znaleźć pod linkiem: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/278984/przysmazane-ziemniaczki-gotowane-w-mundurkach.html SMACZNEGO!
Krok 5 - Dip paprykowy foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 22.09.2013 12:52
mniam mniam palce lizać
Poison1988 20.04.2013 16:04
domowej roboty jest najlepszy :) super!
fotoviderek 20.04.2013 08:14
Wspaniały dodatek do wielu potraw :)
Sylwia26 19.04.2013 20:32
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak