Rolada z piersi indyka

Rolada z piersi indyka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszonych moreli

    20 dag
  • czerwonego wina

    150 ml
  • musztardy

    2-3 łyżki
  • masła

    10 dag
  • indyk

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Morele moczyć w winie ok. 2 h. Pierś z indyka rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Masło roztopić, posmarować nim mięso. Następnie indyka posmarować musztardą, posypać posiekanym tymiankiem i ułożyć odsączone morele. Z mięsa zrobić roladę, obwiązać ją sznurkiem, oblać pozostałym masłem i winem. Mięso zawinąć w folię i upiec.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

03.12.2012 16:12
uwielbiam mięsko z indyka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat