Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udko lub skrzydełka
marchewka
piertruszka
pieczarki
cebula
masło
groszek ptysiowy
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z groszkiem ptysiowym

Na udku bądź skrzydełkach należy ugotować rosół. Pieczarki umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Usmażyć je na maśle z pokrojoną w kosteczkę cebulą. Całość dodać do rosołu. Zaprawić łyżką śmietany. Doprawić do smaku solą pieprzem bądż przyprawą w płynie. Podawać z groszkiem ptysiowym. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 12.08.2013 14:14
lubię z dodatkiem groszku
IwonaDD 17.05.2013 20:35
uwielbiam tę zupkę
leonowie 19.04.2013 11:31
baardzo lubię pieczarkową:)
jerry1 19.04.2013 11:12
mniam, pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak