Ryba pieczona w folii z koprem włoskim i rodzynkami

Ryba pieczona w folii z koprem włoskim i rodzynkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z białej ryby morskiej

    4 szt.
  • koper włoski

    1 szt.
  • masło

    2-3 łyżki
  • rodzynki

    100 gramów
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion warzywny

    0,75-1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koper włoski pokroić na paseczki, poddusić na maśle razem z rodzynkami. Dodać miód, ocet i bulion. Zredukować sos do 1/4 objętości. Na kawałek folii aluminiowej kłaść po 1 filecie ryby doprawionym do smaku solą i pieprzem. Na każdy filet nałożyć trochę kopru z rodzynkami i sosem, zawinąć, aby sos nie wyciekał. Piec około pół godziny w temp. 180-200stopni. Podawać z ryżem lub ziemniakami z wody.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

02.07.2011 00:29
pycha

etka

15.09.2010 16:11
koper włoski z rybą, dobre połączenie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat