Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraczków czerwonych

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 4 sztuki
ogórki kiszone 3 sztuki
oliwa 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
cukier drobny 1 łyzeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraczków czerwonych

Kroki postępowania

1
Buraki myjemy i gotujemy aż będą miękkie.
Krok 1 - Surówka z buraczków czerwonych foto
2
Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i obieramy ze skórek. trzemy na tarce jarzynowej o grubych okach tak samo ogórka kiszonego.
Krok 2 - Surówka z buraczków czerwonych foto
3
Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę . Doprawiamy podanymi przyprawami do smaku mieszamy.Chłodzimy w lodówce i podajemy np do pieczonych mięs.
Krok 3 - Surówka z buraczków czerwonych foto
4
Smacznego!
Krok 4 - Surówka z buraczków czerwonych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 18.04.2013 17:14
napewno pycha
mic 18.04.2013 14:21
mi sie ona podoba
Dorota37 18.04.2013 13:35
Jaka dobra, Burczaki uwielbiam
mysza75 18.04.2013 13:34
samo zdrowie :-)
Piotr-21 18.04.2013 13:09
prosta i smaczna
Janina 18.04.2013 13:02
Bardzo smaczne i zdrowe
Barbara/zuza22_85 18.04.2013 13:00
bardzo smaczna
msmors 18.04.2013 12:57
bardzo smaczne
iwi 18.04.2013 12:11
Pycha sałatka.
gusia1000 18.04.2013 11:37
Jest dobra i zdrowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak