Chiński sos śliwkowy

Chiński sos śliwkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Duże ciemne śliwki

    12 szt.
  • sól

    1 łyżeczka
  • chili pieprz cayenne

    1/4 łyżeczki
  • cukier

    3 łyżki
  • sos sojowy

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki wydrylować, zalać 1/2 szklanki wody i gotować, aż będą całkiem miękkie, po czym zmiksować. Dodać sos sojowy, sól, cukier i chili. Gotować na małym ogniu około20min. Przełożyć do słoiczków i zawekować. Używać do potraw kuchni chińskiej.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

23.04.2012 19:32
super

polly66

30.06.2011 08:46
mmm do mięska rewelacja!!

marta1371

15.04.2011 22:53
wypróbuję

etka

11.10.2010 12:39
zrobiłam i wyszedł całkiem dobry :)

etka

31.08.2010 12:42
jak tylko bedę miała śliwki, spróbuję zrobić ten sos.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat