Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomańcze w czekoladowym fondue alla brandy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

gorzka czekolada 200 gr
pomarańcze 2 szt
śmietanka 150 ml
brandy 2-4 łyżki
skórka z pomarańczy

Przepis i sposób przygotowania na: Pomańcze w czekoladowym fondue alla brandy

1.Wlać śmietankę do pojemnika nadającego się do gotowania na parze.
2.Dodać kawałki czekolady
3.Gotować na parze mieszając,aż do rozpuszczenia czekolady i dokładnego połaczenia się składników.
4.Dodać otartą skórkę z pomarańczy. A z reszty pomarańczy wyciąć fileciki.
5.Gdy fondue jest już gotowe dodać brendy.Wyłaczyć palnik i przelać czekoladowe fondue do naczynia fondue.
6.Zapalić świeczkę w naczyniu fondue.
7.Podać pomarańcze.
8.Zanurzać kawałki pomarańczy w czekoladowy fondue.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2013 18:53
przepyszny deser
Alex_M 21.10.2013 10:10
fantastyczny deser! :)
Klausia 11.10.2013 17:21
mmm... istna rozpusta :)
Renata22 26.09.2013 12:02
zacne "coś" dla podniebienia;)
olkaaa 12.08.2013 13:27
rewelacyjny przepis
adelajda 22.06.2013 09:01
na pewno smaczne
aisza1 26.05.2013 06:59
jak dla mnie przepis rewelacja
caralajna 21.04.2013 10:23
uwielbiam gorzką czekoladę o smaku pomarańczowym, fajna inspiracja
meg1984 17.04.2013 19:34
ciekawy pomysł
Milena87 17.04.2013 19:30
jak dla mnie bomba
Konczi 17.04.2013 19:05
podoba mi się ten pomysł
Pusia 17.04.2013 18:20
bardzo apetyczna
votus 17.04.2013 17:48
bardzo ciekawy przepis
reniatka 17.04.2013 17:42
mniam zjadłabym
Renata9 17.04.2013 17:40
fajny pomysł z tymi pomarańczami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak