Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące krokieciki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 70 dkg
żółtko jajek 2 szt
masło 1 łyżka
sól do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
mąka do panierowania
jajko do panierowania

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące krokieciki

Ciepłe ziemniaki przepuścić przez praskę i zagnieść z masłem i żółtkami.Doprawić solą i gałką muszkatołową i wyrobić na jednolitą masę.Uformować wałek grubości około 2 cm i pokroić na kawałki 4 cm.Opanierować w mące jajku i bułce tartej i smażyć na oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 29.09.2013 19:01
pyszne,takie chrupiące:)
ben-ka 13.12.2012 11:15
lubię takie.
Andysz 03.12.2012 16:25
niebo dla podniebienia;)
Aneta41 29.11.2012 18:26
pyszniutkie
misia53 28.06.2012 21:42
Ciekawe krokieciki
Krystyna32 09.06.2012 09:46
pycha
elzbietar64 04.06.2012 23:47
chętnie wypróbuje u siebie w kuchni
rzenia15 26.07.2011 10:59
takich jeszcze nie robiłam
kuklik 18.05.2011 18:27
ciekawe
hastalavista 30.01.2011 00:23
na pewno fajnie smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak